MG Motor intra pe piata romaneasca

12/01/2023

Romania este a 23-a piata europeana si 9-a tara din centrul si estul Europei in care intra marca MG Motor, dupa inceperea operatiunilor in zona noastra in Ungaria, Croatia, Slovenia, Serbia, Republica Ceha, Slovacia, Macedonia si Grecia.

Inceperea vanzarilor de automobile MG la noi in tara a fost oficializata recent prin semnarea contractului de distributie dintre MG Motor Europe si importatorul roman Quantum Auto Max. Modelele MG vor fi disponibile in toata tara, in urma devoltarii deja, de catre Quantum Auto Max, a unei retele naționale de 23 concesionari, care ofera si servicii post-vanzare.

Gama de modele vandute in Romania, caracterizata prin accesibilitate si un raport pret-calitate imbatabil, este formata din 2 automobile electrice – MG4 EV si MG ZS EV, un model plug-in hybrid – MG EHS si 2 modele termice – MG ZS si MG HS. In viitor se vor alatura gamei si modelele Cyberster, MG5 si Marvel R.

Toate automobilele MG beneficiaza de faimoasa garanție de 7 ani ”Triple 7 Care”, care include 7 ani de Asistenta rutiera gratuita si 7 ani de inspectii tehnice anuale gratuite.

Înmatriculările MG Motor în Europa s-au dublat în 2023

MG Motor Europe și-a început operațiunile de vânzări la sfârșitul anului 2019 și de atunci este în creștere continua în Europa.

MG a înregistrat peste 26.500 de unități inmatriculate în Europa în septembrie anul acesta, marcând o creștere de 91% față de aceeași lună a anului trecut.

De la începutul anului s-au vândut 163.200 de unități, în creștere cu 126%. Potrivit cifrelor de la Jato Dynamics, MG isi depășește concurenții, inclusiv Suzuki, Mazda și Mini.

Luna trecută, MG 4 a fost al doilea cel mai vandut vehicul electric din Europa – cea mai bună performanță de când a fost introdus în septembrie 2022. În această perioadă, MG a înregistrat peste 57.800 de unități ale acestui hatchback compact. În paralel cu extinderea rețelei europene, MG lucrează intens pentru a extinde gama de produse cu modele electrice atractive care să răspundă nevoilor șoferilor europeni exigenți.

Brandul MG a fost pionier inca de când producătorul auto a început in Marea Britanie ca Morris Garages în 1924, acum aproape o sută de ani. Acum, o nouă generație poate opta pentru un automobil de la aceasta marca simbol. Rafinat, inteligent, conectat și pregătit pentru viitor. Misiunea clară a MG este de a face mobilitatea electrică accesibilă tuturor șoferilor europeni care sunt gata să îmbrățișeze un nou stil de viață Eco. MG oferă automobile electrice si termice inteligente, practice, sigure, la prețuri corecte și avansate din punct de vedere tehnologic, în diferite segmente, pentru diferite nevoi. Mașinile MG sunt dezvoltate în studiourile de design ale companiei SAIC din Shanghai, în colaborare cu studioul de design avansat din Londra. Automobilele MG sunt produse în China și disponibile deja în majoritatea țărilor europene. Din 2007, MG este una dintre mărcile SAIC Motor, care este unul dintre cei mai mari zece producători de automobile din lume. SAIC Motor vinde un număr mare de mașini în China, construite impreuna cu partenerii săi de joint-venture Volkswagen Group și General Motors.

Despre MG – mobilitate electrică accesibilă pentru Europa

MG a fost pionier de când producătorul auto a început ca Morris Garages în 1924, acum aproape o sută de ani. Acum, o nouă generație poate opta pentru un automobil de la acest brand simbol. Rafinat, inteligent, conectat și pregătit pentru viitor. Misiunea clară a MG este de a face mobilitatea electrică accesibilă tuturor șoferilor europeni care sunt gata să îmbrățișeze un nou stil de viață electric. MG oferă automobile inteligente, practice, sigure, la prețuri corecte și avansate din punct de vedere tehnologic, în diferite segmente, pentru diferite nevoi. Mașinile MG sunt dezvoltate în studiourile de design ale companiei din Shanghai, în colaborare cu studioul nostru de design avansat din Londra. MG este produs în China și disponibil deja în diferite țări europene. Din 2007, MG este una dintre mărcile SAIC Motor, care este unul dintre cei mai mari zece producători de automobile din lume.