MG Motor România lansează MG HS, SUV-ul său „navă-amiral” din segmentul C

12/05/2023

  • Sportiv la exterior, orientat catre confortul familiei la interior, modelul MG HS este SUV-ul care oferă momente de calitate alături de cei dragi, cu materiale moi la atingere folosite în întreaga cabină spațioasă.
  • Motorul turbo pe benzină de 162 CP și suita de sisteme de asistență pentru șofer „MG Pilot” de înaltă tehnologie echipează in standard modelul în toate versiunile, făcând experiența de condus rafinată, plăcută și sigură.
  • Cu un preț competitiv, MG HS creează o nouă definiție a luxului accesibil, cu materiale frumoase și echipamente standard de nivel superior în întreaga gamă
  • Modelul MG HS este susținut de faimoasa garanție de 7 ani ”Triple 7 Care” oferită de MG, care este acum standard în toată gama, evidențiind încrederea reală în calitatea și fiabilitatea construcției.

MG Motor Romania anunta inceperea vanzarilor modelului HS, un SUV de segment C, conceput pentru momente de calitate alături de familie. Modelul MG HS oferă cumpărătorilor o alternativă incitantă și de înaltă calitate la opțiunile convenționale, cu un exterior sportiv și un interior conceput pentru confortul familiei, cu materiale moi la atingere, utilizate pe în tot habitaclul. Combinând calitatea înaltă cu prețurile competitive, modelul MG HS creează o nouă definiție a luxului accesibil pentru cumpărătorii de mașini noi din România.

MG HS a fost conceput pentru a inspira un aer „hotărât”, sportiv și perfect pe drumurile europene. În față, cea mai recentă iterație a grilei cu aspect de „câmp de stele” dezvoltată de MG încadrează perfect cel mai mare logo al mărcii de până acum. În spate, țevile de evacuare duble și o bară de protecție inferioară cu efect de aluminiu adaugă un finisaj elegant și sportiv.

În interior, materialele moi la atingere sunt dominante, deoarece designerii MG au dat prioritate confortului și calității pentru a face din habitaclu un loc foarte primitor. Postul de conducere bine amenajat și scaunele încăpătoare fac din modelul MG HS un spațiu confortabil pentru momente de calitate petrecute alături de familie. Pasagerii din față se pot bucura de spațiu de top pentru umeri, șolduri și cap cu materiale moi la atingere în toate locurile. Butoanele în forma clapelor de pian, gurile de ventilatie cu design care imită turbinele unui avion și fețele ușilor din materiale moi, plăcute la atingere, adaugă la sentimentul de confort și calitate în interiorul mașinii. Pasagerii de pe scaunele din spate dispun de tot ce au nevoie, cu scaunele cu spatar reglabil care oferă spațiu din plin, două guri de ventilatie, două port-uri USB și o cotieră rabatabilă elegantă, care se deschide inteligent pentru a dezvălui un spațiu de depozitare și suporturi duble pentru pahare.

Modelul MG HS este propulsat de cel mai recent motor turbo pe benzină de 162 CP al mărcii MG în trei versiuni de echipare; versiunea de bază „Explore”, versiunea intermediara “Excite” și versiunea de top „Exclusive”. Toate sunt disponibile cu o transmisie manuală cu șase trepte sau o transmisie automată DCT cu șapte trepte. Versiunile „Exclusive” cu transmisie automată DCT includ și un buton „Super Sport” montat pe volan, care activează modul Sport al mașinii și oferă iluminarea ambientală în culoarea roșie a interiorului.

Cu suita de sisteme high-tech de asistență pentru șofer „MG Pilot” care vine în dotarea standard, modelul MG HS oferă o experiență de condus de calitate, cu performanțe bune și asistență pentru șofer. Sistemul MG Pilot oferă plăcere în timpul condusului cu frânarea de urgență autonomă, controlul adaptiv al vitezei de croazieră, sistemul de asistență pentru menținerea benzii de rulare, sistemul inteligent de asistență pentru limitarea vitezei, controlul inteligent al farurilor, sistemul de asistență pentru blocajele în trafic, sistemul de avertizare privind automobilele care se deplasează prin spatele mașinii, sistemul de detectare a unghiului mort și sistemul de avertizare pentru deschiderea ușii.

Modelul MG HS oferă lux la prețuri accesibile în întreaga gamă, cu toate versiunile foarte bine echipate. Versiunea de bază „Explore” este disponibilă de la 23.300 Euro cu TVA dispunând de o cameră video pentru parcarea cu spatele, jante din aliaj de 17 inch, ștergătoare cu senzor de ploaie și navigație prin satelit. Versiunea de top „Exclusive” este disponibilă de la 26.250 Euro cu TVA, fiind echipată în interior cu o gamă de două variante de tapițerie din piele (negru sau roșu cu negru), indicatoare de semnalizare secvențiale cu LED-uri în față și spate, scaune sport față încălzite cu reglaje electrice, climatizare pentru două zone, iluminare ambientală și un plafon de tip „Skyroof” cu deschidere panoramică uimitoare si jante de aliaj de 18 inch. Versiunile DCT includ, de asemenea, moduri de condus, inclusiv modul „Super Sport” și un hayon cu deschidere electrică.

Calitate integrală - Design și echipamente

Modelul MG HS poartă un limbaj de design îndrăzneț, puternic și agil. Cu detalii impresionante și accente pe care clienții s-ar aștepta în mod normal să le găsească la mașinile mult mai scumpe, designul extraordinar este o dovadă a angajamentului MG de a furniza mașini de înaltă calitate la prețuri competitive

Începând din partea din față a mașinii, MG HS poartă cea mai recentă iterație a grilei frontale de tip „câmp de stele” concepută de MG, împodobită cu emblema octogonală inconfundabilă MG. Tipic pentru noul val de modele MG, acest design oferă o față familiară și prezintă un aspect în concordanță cu conceptul modelelor MG ZS si MG ZS EV.

Liniile fluide din lateral și din spate creează o senzație de mișcare și impuls, în timp ce încadrează cu grijă erestrele și arcurile roților. Elementele cromate sunt răspândite pe caroseria mașinii, de la grila față și șinele de plafon până la mânerele ușilor și pragurile ușilor. Jantele mari de 18 inch din aliaj de aluminiu oferă, de asemenea, un punct de contrast și o declarație îndrăzneață pe șosea. Designul elegant ascunde construcția sa spațioasă de SUV, iar ușile mari din față și din spate oferă acces facil pentru toată familia, tineri sau persoane în vârstă.

Farurile LED-uri strălucitoare și stopurile din spate au ambele indicatoare de direcție secvențiale pe versiunea „Exclusive”. Pe lângă faptul că oferă accente elegante și stilate în fiecare colț al mașinii, blocurile optice oferă o vizibilitate îmbunătățită pentru viraje în siguranță.

Măsurând 4.574 mm în lungime, 1.876 mm în lățime și 1.664 mm în înălțime, MG HS este un SUV mare și complet, care oferă clienților nu numai o cantitate impresionantă de spațiu și confort, ci și o poziție de condus înălțată pentru o vizibilitate optimă asupra drumului. Modelul MG HS este prezentat în dotarea standard în culoarea Dover White, cu o serie de culori metalice bogate și îndrăznețe, inclusive Pebble Black, Cosmo Blue, și vopseaua noastră cu trei straturi, Diamond Red.

În modelul MG HS, șoferii și pasagerii sunt întâmpinați cu un interior spațios, cu o varietate de materiale moi și plăcute la atingere, culori contrastante și accente metalice. Versiunea „Exclusive” cu specificații superioare are o schemă interioară compusă din tapițeirie din piele neagră sau roșie și neagră. De asemenea, iluminarea ambientală circulă și în interiorul versiunii Exclusive, creând un spațiu social cald și primitor.

Plafonul „Skyroof” cu deschidere panoramică spectaculoasă, care a debutat pentru prima dată la modelul MG ZS EV, își face loc în noul model varf de gama MG, inundând cabina cu lumină și creând senzația unei atmosfere mai luminoase și mai expansive în întreaga mașină. Versiunea Exclusive DCT dispune de padele în spatele volanului îmbrăcat în piele, oferind schimbări de viteză fine și fără efort.

Tehnologia și conectivitatea se află în centrul modelului MG HS, cu un ecran infotainment mare, situat în fața și în centrul panoului de bord. Dispunând de un ecran tactil color îndrăzneț de 10,1 inchi, sistemul este compatibil atât cu Apple CarPlay, cât și cu Android Auto pentru confort maxim, conectivitate și integrare perfectă cu telefonul, aplicațiile și muzica. Un sistem audio cu șase difuzoare (sistem cu patru difuzoare în variantele Excite si Explore) oferă șoferului și pasagerilor o experiență audio captivantă.

Proprietarii care optează pentru echipările de top disponibile pentru versiunea „Exclusive” vor beneficia de confortul și luxul excepțional al scaunelor din piele, inclusiv scaunele sport încălzite și acționate electric din față.

Designul general interior și exterior al modelului MG HS reflectă eforturile, pasiunea și creativitatea Studioului de Design Avansat al mărcii din centrul Londrei. Echipa a reușit să dezvolte un SUV elegant și de înaltă calitate, accesibil tuturor.

Sistemul MG Pilot – Asistență de înaltă performanță pentru șofer

MG HS beneficiază de suita de sisteme de asistență pentru șofer de înaltă tehnologie a mărcii, numită MG Pilot, Sistemul MG Pilot vine în dotarea standard în toate versiunile de echipare și ajută ca experiența de condus să fie relaxantă și sigură.

În primul rând, sistemul MG Pilot include frânarea de urgență autonomă. La viteze sub 20 kmh, mașina va activa automat frânele pentru a evita o coliziune cu o mașină, o bicicletă sau un pieton. La viteze de peste 20 kmh, automobilul va frâna automat pentru a reduce probabilitatea sau atenua gravitatea oricărui impact.

Folosind o combinație inteligentă între tehnologia radarului și a camerei, sistemul MG Pilot este un companion excelent pentru distanțe și călătorii lungi. Sistemul de asistență pentru menținerea benzii de rulare va interveni automat dacă detectează că mașina părăsește banda sau carosabilul, oferind aport de direcție pentru a se asigura că aceasta rămâne pe șosea. Detectarea unghiului mort oferă un avertisment vizual șoferului în cazul oricăror automobile din apropiere sau de pe benzile adiacente.

Clienții modelului MG HS DCT vor beneficia de o experiență de condus relaxată datorită sistemului Adaptive Cruise Control de la MG Pilot. Prin setarea vitezei țintă și a distanței de urmărire, șoferul cere sistemului MG Pilot să ajusteze automat viteza mașinii pentru a menține o distanță de siguranță față de automobilul din față. Dacă drumul se eliberează, MG Pilot va accelera și va menține viteza setată. Când controlul adaptiv al vitezei de croazieră este activ, sistemul de asistență integrată a vitezei de croazieră, la viteze de peste 60 kmh, va menține poziția automobilului pe bandă cu aport minim de direcție din partea șoferului. Sistemul inteligent de asistență pentru limitarea vitezei va citi indicatoarele de limitare a vitezei și va afișa șoferului limita actuală de viteză.

De asemenea, pentru versiunea DCT, MG Pilot include sistemul Traffic Jam Assist, care permite mașinii să urmărească automat mașina din față la viteze sub 55 kmh, virând, frânând și accelerând automat pe aceeași bandă. Dacă automobilul din față se oprește complet, la fel se va opri MG HS, iar dacă se îndepărtează într-o perioadă scurtă de timp, modelul MG HS va proceda la fel.

Pe lângă sistemele active oferite de MG Pilot, o selecție de funcții de avertizare și alertă ajută șoferul, menținând siguranța și simplificând condusul de zi cu zi. Echipat standard cu sistemul Forward Collision.

Atenție, radarele frontale ale modelului MG Pilot vor declanșa un mesaj de avertizare dacă automobilul din față decelerează rapid, permițând suficient timp pentru aplicarea cu succes a frânelor de urgență.

Șoferii pot fi linistiti știind că au o vizibilitate excelentă, fiind avantajați de sistemele de detectare a unghiurilor moarte și asistență la schimbarea benzii de rulare. Sistemul de monitorizare a zonei din spatele stâlpilor C ai mașinii și sistemul Blind Spot Detection vor alerta șoferul, printr-o lumină de avertizare montată pe stâlpul A, dacă zona din perimetrul vizual este ocupată de o altă mașină.

Putere rafinată - Motor și transmisie

Modelul MG HS vine în dotarea standard cu un motor turbo pe benzină cu patru cilindri, de 162 CP, care oferă un cuplu maxim de 250 Nm transmis prin roțile din față.

La fel de potrivit pentru deplasarea pe autostradă, așa cum este și în oraș, modelul MG HS va atinge 0-100 km pe oră în 9,6 secunde, atingând o viteză maximă de 190 kmh. Clienții au posibilitatea de a alege fie o cutie de viteze manuală cu șase trepte, fie o cutie de viteze automată DCT cu șapte trepte, care poate fi, de asemenea, controlată manual cu ajutorul padelelor montate pe volan (versiunea „Exclusive”). Fie că este vorba despre o deplasare la cumparaturi, o călătorie în țară sau o cursă lungă pentru a vizita prietenii sau familia, modelul MG HS este competent și încrezător în toate mediile.

Eficiența este un aspect cheie pentru orice mașină nouă, iar MG HS nu face excepție. Un consum WLTP combinat de 6,21 l/km pentru transmisia manuală și 6,43 l/km pentru cea automată DCT oferă o autonomie de peste 644 km cu un plin de carburant, asigurând astfel vizite mai rare la stație.

Având o greutate maximă de remorcare de 1.750 kg, modelul MG HS va rezista chiar și celor mai active stiluri de viață, trăgând cu ușurință remorci, rulote sau bărci. Cu un cuplu maxim disponibil de la 1.500 la 4.400 rpm, modelul MG HS are energia necesară pentru a tracta articole cu ușurință, chiar și într-o pantă.

Versiunea Exclusive DCT oferă, de asemenea, o serie de moduri de condus, inclusiv Eco, Normal, Sport și o opțiune personalizabilă pentru șofer. Un buton „Super Sport” montat pe volan îi permite șoferului să activeze rapid modul Sport și, de asemenea, oferă iluminarea ambientală roșie a interiorului.

Renumita garanție “Triple 7 Care” de la MG – garanție și dealeri

MG ofera pentru toata gama faimoasa sa garanție de 7 ani/150.000 Km - “Triple 7 Care”. Pachetul generos oferă clienților in afara de garantie, 7 ani de asistenta rutiera gratuita si 7 ani de inspectii tehnice anuale gratuite. Șoferii pot avea încredere că garanția lungă a producătorului reflectă calitatea înaltă a construcției și componentele de clasă mondială utilizate în toate mașinile MG.

Disponibilă pentru modelul MG HS de la lansare, garanția de 7 ani / 150.000 km este pe deplin transferabilă viitorilor proprietari, asigurând că fiecare model MG HS va continua să beneficieze de angajamentul nostru față de calitate și service, nou sau folosit.